Amigos-versionen af Spanien i Dag er fri for Google-annoncer

Kæmpe spansk fiasko

Skrevet af Torben Wilkenschildt, tir, 28/06/2016 - 09:29

Sport & hobby

SPORT: Spanien er overraskende ude af EM i fodbold, efter holdet fik smæk af et overlegent italiensk mandskab i ⅛-finalen.

Mandag aften mødte Spanien Italien i en vind-eller-forsvind-kamp ved EM i fodbold.

Kampen var den nok mest imødesete af de otte ⅛-finaler, men for Spanien blev det en kamp, som holdet gerne vil glemme så hurtigt som muligt.

Angribende italienere

Italienerne, der har fået kritik for at spille kedeligt og defensivt, var nemlig meget veloplagte fra start, og hvis du ikke vidste bedre, ville du tro, at Antonio Contes mandskab havde været favorit inden kampen.

Støvlelandet kreerede chance på chance i 1. halvleg, og det var kun en velspillende David de Gea, der sørgede for, at Spanien var på lige fod med italienerne efter en halv time - blandt med en redning på et akrobatisk forsøg fra Giaccherini.

12 minutter før pausen gik den dog ikke længere, da De Gea kun kunne halvklare et direkte frispark. Riposten endte hos midtstopperen Chiellini, der to meter fra mål kunne sende bolden kassen til en fuldt fortjent italiensk pauseføring på 1-0.

Lille pres

Spaniens spil blev ikke meget bedre i 2. halvleg, selvom Alvaro Morata var tæt på at bringe balance i regnskabet fem minutter efter pausen, men headede lige på rutinerede Buffon.

Blot fem minutter senere fik italienske Eder en friløber efter et fornemt opspil og hælaflevering fra Pellé, men De Gea reddede nok en gang.

Der skulle gå en halv time af 2. halvleg, før spanierne for alvor begyndt at teste det italienske mål. Først havde Iniesta et fornuftigt skud på mål, og lige inden uret rundede 90 minutter fik Gerard Pique en stor chance, da han misbrugte en stor chance tæt under mål.

I stedet slog Italien kontra, hvor Graziano Pelle resolut sparkede bolden i kassen og endegyldigt sørgede for, at spanierne nu kan booke flybilletter hjem meget tidligere, end de havde både håbet og forventet.

Ikke godt nok

Selvom Spanien uden tvivl tabte til et godt hold, vil det altid karakteriseres som en fiasko for en dobbelt-forsvarende Europamester ikke at være blandt de sidste otte hold. Specielt når det gælder et så traditionsrigt mandskab som Spanien.

Italien skal i kvartfinalen op mod den nok største tilbageværende favorit, Tyskland. På papiret ser det svært ud, men leverer Spaniens banemænd den samme indsats, er det bestemt muligt.