Kan Spanien gøre det igen?

Skrevet af Torben Wilkenschildt, man, 20/06/2016 - 01:00

Sport & hobby

SPORT: Spanien leverede det nok flotteste fodbold indtil videre ved EM i fodbold, da de gav Tyrkiet en røvfuld. Kan Ramos og Co. vinde Europamesterskabet for tredje gang i træk?

Fredag aften spillede Spanien sin anden kamp ved Europamesterskabet i fodbold, da Tyrkiet var modstanderen i den sydfranske by Nice.

Tyrkiet var under pres efter et åbningsnederlag på 0-1 til Kroatien, mens den forsvarende Europamester Spanien, havde fået en godkendt start på turneringen med en sejr på samme cifre mod Tjekkiet.

Fra start til slut var der heller ingen tvivl om, at Spanien var og er mindst et par klasser bedre end tyrkerne.

Overlegen præstation

Holdet viste sprudlende fodboldspil, og allerede efter ti minutter var Alvaro Morata tæt på at bringe storfavoritten i front, men hans hovedstød prellede af på stolpen.

Ti minutter før pausen sendte Nolito et perfekt indlæg ind i feltet, hvor Morata igen stod klar. Denne gang svigtede han ikke og dirigerede bolden over i det lang hjørne med hovedet.

Spanien dobbelte målscorer Alvaro Morata

Kort tid efter gik det helt galt i tyrkernes forsvar, der forærede Nolito en helt fri chance, som han roligt sendte i kassen. 2-0 til Spanien ved halvleg.

I de sidste 45 minutter fastholdt spanierne det høje tempo, og det tog dem under tre minutter at øge føringen yderligere efter et fantastisk angreb – orkestreret af Iniesta – hvor Morata let kunne sparke bolden ind tæt under mål.

Spanien kunne sagtens have scoret yderligere, men det blev ved en 3-0-sejr til De Gea og Co., der indtil videre kan prale af at have leveret det mest imponerende fodbold ved dette EM.

Tre i streg?

Spanien har med den maksimale pointhøst på seks allerede sikret sig en plads i 1/8-finalerne og har lagt sig selv i en helt ideel situation inden deres tredje og sidste gruppekamp på tirsdag mod Kroatien, der har sat fire point på kontoen i holdets to første kampe.

Det ligner derfor en første-plads i gruppen til spanierne, og deraf en på papiret mere overkommelig modstander for i 1/8-finalen.

Lige nu behøver holdet dog ikke bekymre sig om de kommende modstandere, for hvis man leverer den samme form for fodboldmagi som mod Tyrkiet, skal meget gå galt, hvis Spanien ikke er at finde blandt turneringens fire sidste tilbageværende hold.

Efter at have skuffet gevaldigt ved VM for to år siden har Vicente Del Bosques stjernespækkede mandskab nemlig genfundet det flydende spil, der sikrede landsholdet EM-guld i 2008 og 2012 samt VM-guld i 2010, mens forsvaret har været bundsolidt.

Fodboldoptimismen er for alvor vendt tilbage i Spanien.