Skrevet af Torben Wilkenschildt, ons, 22/06/2016 - 10:36

Sport & hobby

SPORT: Tirsdag aften blev Spanien besejret af Kroatien efter en sen scoring af mandskabet fra Balkan. Nu er spaniernes vej til endnu en EM-triumf uhyggelig svær.

Spaniens befolkning sad tirsdag aften klistret til skærmene for at se deres fodboldhelte i aktion ved deres tredje og sidste puljekamp ved Europamesterskabet i fodbold.

Modstanderen var Kroatien, der inden kampen havde hentet fire point mod spaniernes seks, og derfor var storfavorittens hidtil største udfordring i turneringen.

Kampen skulle også vise sig at blive langt mere vanskelig for Spanien, end både eksperter og fans havde regnet med.

For efter bare syv minutter kunne Alvaro Morata sætte sidste fod på endnu et fornemt spansk angreb og bringe holdet foran med sit tredje mål i EM.

Derefter troede de fleste nok, at holdet fra Balkan kunne se frem til noget af en rundtur i den spanske manege, og at det for kroaterne kun handlede om at begrænse nederlaget.

Ivan Perisic giver Morata en "kærlig" hånd

Hurtigt fik Spanien dog et tegn på, at Kroatien ikke ville lægge sig uden kamp, da den spanske målmand David De Gea fumlede med bolden efter et lille kvarter

Modstandsdygtige kroater

Bolden endte hos den kroatiske stjerne Ivan Rakitic. Han lobbede bolden smukt over De Gea for blot at se den ramme både overliggeren og stolpen og til sidste at ende i målmandens favn.

Chancen gav Kroatien fornyet håb, og kort før pausen sendte Nikola Kalinic bolden i mål med højrefoden efter et flot indlæg fra kampens helt store oplevelse, Ivan Perisic.

Kalinic udligner akrobatisk til 1-1

Det uafgjort resultat var bestemt ingen katastrofe for Spanien, da det stadig betød en første-plads i gruppen og en lettere vej videre i turneringen.

Ramos og Co. trak sig også længere tilbage på banen i 2. halvleg, hvor spillet bølgede frem og tilbage med muligheder til begge hold.

Kampens vendepunkt

Med 20 minutter igen fik førnævnte Spanien så spillets største chance, da Vrsaljko nedlagde Silva i feltet. Anfører Sergio Ramos blev en smule overraskende valgt til at sparke.

Han sendte resolut sit forsøg af sted fra 11-meter-pletten, men skuddet var ikke velplaceret, og den kroatiske Danijel Subasic reddede skuddet uden problemer.

Kroatien kunne dermed stadig øjne puljens første-plads, hvis de kunne sætte endnu en scoring ind, og det skete efter 87 minutter.

Balkan-mandskabet slog kontra efter en spansk chance, hvor Ivan Perisic modtog bolden i venstre side af banen. Han tog den direkte vej mod målet og smækkede til bolden med venstrefoden, der endte fladt i det korte hjørne. 2-1.

Den store overraskelse var en realitet, og hvad der ellers lignede en overkommelig vej til semifinalen for Spanien, ser nu meget hård ud.

Svær vej til titlen

På mandag venter stærke Italien i 1/8-finalen i Saint-Denis. Et hold, der allerede efter to kampe har sikret sig første-pladsen i gruppe E.

Italienerne har en fasttømret defensiv og kender sine opgaver ud og ind, og derfor skal Spaniens angrebsspil være på et højt niveau for at åbne modstanderens forsvar. Spanien må dog anses som smalle favoritter.

Avancerer Spanien derfra venter den forsvarende verdensmester Tyskland med meget stor sandsynlighed, og vi ved alle godt, hvor store kvaliteter tyskerne besidder.

Skulle Vicente del Bosques mandskab også komme forbi den tyske forhindring, vil Frankrig eller England stå klar til at byde Spanien op til dans i semifinalen.

Spanien har altså selv sat en kæp i hjulet i forhold til holdets chance for at vinde EM for tredje gang i træk. Men der var altså heller ingen, som sagde, at du kommer sovende til et Europamesterskab.