Skrevet af Torben Wilkenschildt, fre, 15/06/2012 - 09:54

Sport & hobby

På den snart sorteste dag i spansk økonomis historie, viste landsholdet i går, at Spanien i hvert tilfælde kan spille fodbold. Mens regering...

På den snart sorteste dag i spansk økonomis historie, viste landsholdet i går, at Spanien i hvert tilfælde kan spille fodbold. Mens regeringen ikke kunne andet end at gøre forsøg på at mane markederne og pressen til ro, så fik fodboldspillerne enhver spanier op i en kogende glædesrus.

Stor jubel blandt de spanske fans

Spanien legede kispus med Irland. De kunne have vundet med 10 mål, men nøjedes med fire, som en sportsjournalist skriver på DR Nyheder.

Torres

Spaniernes overlegenhed var i verdensklasse. Med total beherskelse spillede holdet sig ”i små rum med lynhurtige skift” sig stille og sikkert frem til Irlændernes målområde.

Stemningen var høj blandt spaniere såvel som irere

Dermed fører Spanien Gruppe C med fire point, ligesom Kroatien har, men Spanien har en bedre målscore. De to hold mødes i den sidste gruppekamp på mandag. Irland har udspillet sin rolle ved EM.

Glade irske fans

Faktisk var kampens første chance irsk, da Simon Cox testede målmanden, Iker Casillas, i det andet minut. Men den spanske anfører parrerede, og to minutter senere stod det 1-0 til Spanien, da Fernando Torres er hurtig over en returbold.

En velfornøjet spansk fan

Det var Chelsea-spillerens første mål for det spanske landshold i næsten to år.

Nogle glade 'toreros'

Torres var meget tæt på at fordoble scoringen tre minutter senere, og det blev meget hurtigt spil til et mål - det irske. Men spanierne var for ineffektive foran Shay Givens bur, stod det stadig 1-0 ved pausen.

Den smukke colombianske sangerinde Shakira, var naturligvis med for at støtte kæresten, Gerard Piqué

Kort inde i 2. halvleg viste David Silva sin boldkunnen, da han listede den ind under tre forsvarsspillere og målmanden til 2-0.

Der var også andre friske sild med

Irerne havde sporadiske chancer, men de havde det virkelig svært mod de velspillende spaniere.

Der var også plads til en lille venlig bordfodboldkamp

Og med 20 minutter igen blev Fernando Torres sendt af sted med en perfekt stikning i dybden fra David Silva, og ene med Given placerede han sikkert bolden i nettet, mens Richard Dunne lige akkurat ikke nåede at løbe ham op bagfra.

Spanske og irske fans... Læg mærke til, at der flyver sko til højre og venstre

Torres blev skiftet ud et par minutter senere under stor spansk jubel, og Cesc Fabregas kom ind i hans sted.