Skrevet af Kristoffer Olesen, man, 15/10/2018 - 11:17

Sport & hobby

I Danmark elsker vi at løbe. Én ud af tre voksne danskere spænder jævnligt løbeskoene og giver den gas på landevejene.

Kongeriget er desuden hjemstavn for verdens største motionsløb, DHL-stafetten, og et af verdens ældste, Eremitageløbet.

Og så er vi det land, der har flest maratonløb og maratonløbere per indbygger.

Den kulturarv repræsenterede 26-årige Kasper Launmann i går, da han overlegent vandt den 15. udgave af Mallorcas Zafiro Palma Marathon.

Dansk dominans

Launmann var oppe mod et felt af flere end 10.000 atleter fra 60 forskellige lande, men det forhindrede ham ikke i at knuse al modstand.

Med en imponerende tid på to timer 30 minutter og 15 sekunder hev han pokalen i land foran snuden på de mange tusinde internationale løbere.

Det svarer altså til en gennemsnitshastighed, der kommer grueligt tæt på 17 kilometer i timen, hvilket desuden er en løbsrekord.

Slog tidligere vinder

Forrige års vinder, britiske Richard Waldron, var egentlig i front første halvdel af løbet, men kom pludselig i problemer og måtte trække sig.

Launmann så derfor sit snit til at slå til og gik til angreb, hvilket ingen andre tydeligvis kunne hamle op med.

Balearernes konge

Andenpladsen, Joan Florit fra Menorca, kom “sjoskende” over målstregen næsten 10 minutter efter danskeren med en tid på to timer 39 minutter og 24 sekunder.

Han kunne dermed kalde sig balearisk mester, men han skal altså stå noget tidligere op og kridte skoene, hvis han vil følge med det danske lyn.

Kvik kvinde

Løbets hurtigste kvinde var polakken Anna Wasik, som med sine tre timer og 56 sekunder imidlertid ikke når Launmann til sokkeholderne.

Beundringsværdigt var det dog, at hun allerede fra startskuddet lagde sig i spidsen blandt kvinderne og krydsede de første 10 kilometer på under 40 minutter.

Stille start

Før årets løb gik i gang, blev der holdt ét minuts stilhed for ofrene for de voldsomme oversvømmelser, som ramte ferieøen tirsdag og onsdag. Læs mere her

En indsamlingsbøsse var desuden stillet op, så man kunne donere penge til de hårdt ramte øboere.