Skrevet af Torben Wilkenschildt, tir, 01/03/2011 - 11:11

I går fejrede vi den andalusiske helligdag Dia de Andalucia – dagen, hvor man ved en folkeafstemning for 31 år siden besluttede, at Andalusi...

I går fejrede vi den andalusiske helligdag Dia de Andalucia – dagen, hvor man ved en folkeafstemning for 31 år siden besluttede, at Andalusien blev en selvstændig region Spanien. Nogle fejrede dagen med bold på La Roselada.

I pausen af La Liga-bundopgøret mellem Malaga CF-Almeria stillede den 26-årige sangerinde Mayka Romera sig op for at markere dagen med en andalusisk hymne. Hun kommer selv fra Málaga og håbede, at sangen ville bringe til held til bundholdet Malaga CF.

Og det skal vi da nok lige love for, at den gjorde...

Det lykkedes nemlig Malaga CF at vende det nedslående pauseresultatet på 0-1 til en sejr på 3-1. En livsvigtig sejr, som bragte holdet op på anden-sidstepladsen med 23 point. Almería er rosinen i pølseenden med 21 point.

Måske ikke kun sangens skyld

De første 45 minutter blev præget af nervøst Malaga-spil. Forventningspresset fra et næsten udsolgt stadion var simpelthen for stort for hjemmeholdet, som inden gårsdagens sejr kun havde vundet to hjemmekampe i løbet af hele sæsonen. Da Almeria gik til pausen med en 1-0 føring, måtte Malaga-træner Pellegrini selvsagt gøre noget. Derfor udskiftede han Camacho på midtbanen med den italienske veteran Maresca. En disposition, som hurtigt gav pote, da Maresca udlignede til 1-1.

En anden klog disposition af Pellegrini var senere at sætte den blot 18-årige U-landsholdsspiller Juanmi fra Coín ind som erstatning for Seba. Knægten sikrede i det sidste minut 3-1 sejren.

Forinden havde Malagas topscorer Rondon scoret til 2-1 på et hovedstød.

Måske undgå nedrykning?

På det tidspunkt var gæsterne blevet reduceret til ti mand, da Almerias Ulloa blev udvist i det 76. minut. Senere røg også Luna ud, så Almeria sluttede kampen af en en noget amputeret udgave med bare ni mand.

Begge mandskaber havde skud på træværket i den intensive match, hvor Malaga CF sad på det meste af spillet efter pausen.

Nu venter mægtige Real Madrid på torsdag på Bernabeu stadion, hvorefter Osasuna søndag gæster La Rosaleda. Sejrer Malaga CF også i den match rykker holdet op over nedrykningsstregen.

Hvor kunne det dog blive befriende! Lad os håbe, at Mayka Romera kigger forbi igen...