Skrevet af Torben Wilkenschildt, søn, 17/10/2010 - 08:19

Selvfølgelig handlede La Peña de Dinamarca's arrangement lørdag aften den 16. oktober om fodbold, hvor Málaga CF spillede mod Real Madrid i...

Selvfølgelig handlede La Peña de Dinamarca's arrangement lørdag aften den 16. oktober om fodbold, hvor Málaga CF spillede mod Real Madrid i La Liga på Rosaleda Stadion i Málaga.

'La Peña de Dinamarca' er nemlig den officielle danske støtteforening for Málaga CF og selvom foreningen kun er omkring halvandet år gammel, så tæller den allerede over 150 medlemmer. Og det er ikke kun danskere, der bor i Sydspanien.

76 af de 108, der deltog i aftenenes arrangement var nemlig gæster fra Danmark, der var på besøg eller ferie på Costa del Sol. Adskillige var endda taget på ferien primært for at opleve fodboldkampen. Den spanske La Liga er nemlig ret populær i Danmark.

Flere og flere i Danmark har faktisk fundet vejen til La Peña de Dinamarca. Gennem denne forening kan man ikke blot få hjælp til at købe billetter, men endnu større er det nok, at man ved at deltage i foreningens arrangement får en totaloplevelse sammen med andre danskere, der har samme interesse. Samtidig er det hele utrolig let – og ikke mindst trygt – for gæsterne.

Aftenen startede med fællesspisning i Fuengirola. På grund af efterårsferien i Danmark var der flere juniorer med.

Efter middagen briefede foreningens formand Morten Møller, der er journalist og gennem mange år har beskæftiget sig med sportens verden, om Málaga's holdopsætning. Specielt pegede Morten selvfølgelig på de to danske spillere på holdet Patrick Mtiliga og den senest ankomne Kris Stadsgaard.

Birger Peitersen, mangeårig sportskommentator hos blandt andet DR, briefede derefter om holdopsætningen hos Real Madrid, der jo blandt andet har Ronaldo i forreste række.

Foreningens næstformand Jens Gylling og formand Morten Møller er et par festlige og ikke mindst professionelle herrer.

Mørket falder på

Turen fra Fuengirola til Málaga foregik i 2 lækre busser med høj stemning. Kampen skulle begynde kl. 22:00 – det synes mange selvfølgelig er noget sent, men det er faktisk de spanske TV-stationer, der bestemmer tidspunkterne. De kan de selvfølgelig på grund af de store TV-indtægter og ofte fastsættes tidspunkterne kun få dage før.

Rosaleda Stadion har en kapacitet på ca. 29.000 tilskuere. Trafikken er selvfølgelig intens, og derfor er det ren luksus at ankomme i bus lige ved siden af stadion. Men inden entreen på stadion har Peña de Dinamarca endnu en tradition...

Foreningens stambar ligger lige ved siden af stadion og her tages 'de sidste forholdsregler' inden kampen.

Det bedste hold vandt

Drømmen om at Málaga CF skulle slå Real Madrid for første gang i 27 år varede ikke så lang tid. ”Jeg synes, det meste foregår i denne ende af banen,” sagde min sidekvinde. Og det var sandt. Men uheldigt, fordi det var her Málaga stod på mål.

Efter den arabiske sheik Al-Thani købte Málaga CF har stadioen fået ny græsplæne. Her hilser Real Madrid på dommerne og Málaga-spillerne lige inden kampstart

Efter 30 minutter scorede Real Madrids Gonzalo Higuaín da også, og 14 minutter senere sendte Cristiano Ronaldo bolden i mål til pauseresultatet 2-0.

Fem minutter inde i anden halvleg scorede scorede Ronaldo på et straffespark til 3-0. Nu var der ikke meget drøm tilbage.

Og så kom det. Seks minutter efter sendte danske Kris Stadsgaard bolden i Real Madrids mål og reducerede til 3-1. Men det blev kun et pyntemål. Ni minutter efter scorede Gonzalo Higuaín igen til kampens resultat 4-1.

Alle i Peña Dinamarca var enige om, at Real Madrids sejr var velfortjent. De havde spillet i langt det meste af kampen, deres positionsspil var perfekt og afleveringerne præcise. Samtidig var man selvfølgelig stolt over, at der var to danske spillere med på Málagas hold.

Meget er sagt om Ronaldo, som Real Madrid købte for 93 millioner euro. Men spille fodbold – det kan han. Han var en mester til at trække frem, åbne banen for sine holdkammerater og aflevere skarpt og præcist.

Ronaldo på vej forbi en liggende Kris Stadsgaard

Sejren bringer Real Madrid til tops i La Liga med 17 point efterfulgt af Barcelona og Sevilla begge med 16 point. Real Madrid har vundet 5 ud af sine 7 kampe – 2 er endt uafgjort. Málaga CF ligger nummer 12 med 7 point.

På vej hjem i busserne var der - trods nederlaget - god stemning og mange kommentarer. Det havde været en stor oplevelse at se Real Madrid spille 'live' og samtidig så flere fortrøstningsfuldt på Málaga CF's muligheder. De har nemlig hidtil mødet topholdene og burde derfor være i god træning til at møde La Ligas mindre stærke hold.

108 tilfredse danskere siger tak for et super-arrangement!